FAQ’s

Hier vind je onze meest gestelde vragen. Heb je nog vragen? mail ons:

Waar kan ik Scouts Mollem vinden ? 

Ons adres is: Kasteelstraat 47a, 1730 Mollem. Ons gebouw (met houten latjes) bevindt zich naast de gemeentelijke basisschool in Mollem. Je kan er niet naast kijken.

Wat is het rekeningnummer van Scouts Mollem?
Overschrijvingen naar de scouts gericht, kunnen gebeuren op volgend rekeningnummer: BE78 3101 1300 5086 .

Kan ik nog aansluiten bij de scouts?
Door de aanhoudende toestroom van leden naar onze scouts, zijn wij verplicht om een ledenstop te houden. Meer informatie vinden jullie in de menubalk bij ‘ledenstop’. Wanneer je dit hebt doorgenomen kan je je kind altijd inschrijven in de menubalk bij ‘inschrijven’. Hierna krijg je een mailtje met verdere info.

Ik zou graag bij de scouts aansluiten, maar het werkjaar is al begonnen. Gaat dit nog?
Aangezien we een ledenstop hebben, gaan de inschrijvingen vanaf oktober toe. Spijtig genoeg kunnen wij vanaf dan niemand meer inschrijven. Volgend jaar ben je steeds welkom indien we nog plaatsen over hebben.

Wanneer valt het kamp dit jaar?
Welpen, Bevers en Jong-Givers trekken van zondag 4 augustus tot woensdag 14 augustus 2019 op kamp.
Kapoenen gaan van 4 tot 8 augustus 2019.
Givers vertrekken voor 12 dagen op kamp en vertrekken al 3 augustus.
De Jins vertrekken traditiegetrouw naar het buitenland. Dit jaar trekken ze van 27 tot 10 augustus naar Oost-Europa. Na hun buitenlands avontuur zullen ze de andere takken vergezellen in de Ardennen.

Kampinschrijving?
De leiding vindt het belangrijk het hele kampgebeuren persoonlijk mede te delen aan ouders en leden van Kramaai Mollem. Daarom trekken zij de eerste twee weken van deur tot deur om iedereen voor het kamp in te schrijven. Geen nood dus indien je op 7 juli nog steeds niet ingeschreven bent.

Ledentijdschrift ‘De Kramaai’
De Kramaai is het ledenmagazine van Scouts en Gidsen Kramaai Mollem. Hierin staat vermeld wat er elke vergadering staat te gebeuren. Ook leuke weetjes, sprookjes, wedstrijden en dergelijke zijn er in terug te vinden.
Heb jij je Kramaai niet gekregen? Geef je takleiding een seintje, dan is er vast en zeker een vergissing gebeurd.

U kan de Kramaai ook steeds downloaden onder de rubriek ‘Kramaai’.

Vanaf welke leeftijd ben je Scoutsrechtig?
Elke kind dat 6 jaar wordt tijdens het lopende werkjaar is bij ons welkom, vanaf het eerste leerjaar dus. Op jongere leeftijd kunnen wij je spruit jammer genoeg niet verzekeren.
Nog een jaartje wachten maar!

Fiscale voordeel

De jeugdactiviteiten van erkende jeugdbewegingen zijn jaarlijks fiscaal aftrekbaar, wel enkel voor kinderen onder de 12 jaar. Indien u hiervan wenst gebruik te maken, kan u bij ons een fiscaal attest verkrijgen om toe te voegen aan uw belastingsaangifte. Vraag dit gewoon eens na de vergadering.
Ook kan u bij uw ziektefonds voordelen in verband met het lidgeld en voordelen in verband met het kamp verkrijgen.  De bedragen verschillen van ziektefonds tot ziektefonds, dus voor de specifieke bedragen  en de precieze details om dit voordeel te verkrijgen neemt u best contact op met uw ziektefonds.